L'àngel flabiolaire de Lió


Voltant pel Pinterest he anat a petar a aquesta sorprenent fotografia. Pel que es diu al peu de foto, és un àngel músic de la catedral de Sant Joan de Lió. El més destacat d'aquesta imatge és que el flabiol té unes dimensions, una forma, i una disposició dels forats pràcticament idèntiques al que seria un flabiol capplà català. I, a més, la posició dels dits del músic és clavada a la dels flabiolaires, fins i tot pel que fa al dit petit.

Algú que hagi d'anar a Lió podria visitar la catedral, mirar de trobar-lo, i intentar saber-ne més d'aquesta escultura? Perquè valdria molt, molt la pena!

Actualització 27/11/2016: Em comenta en Miquel Puig que l'àngel "es troba a la portalada central de les tres que hi ha a la façana, a l'arc exterior. Aquest arc conté 20 àngels amb instruments (el segon arc té 18 àngels adoradors, el tercer 16 àngels amb llums, i el quart, el més interior, 14 àngels amb encensers). L'àngel amb el flabiol ha d'estar cap a la part alta, perquè té cap, a diferència dels de més avall que van perdre el cap fa temps".

Comentaris

Publica un comentari a l'entrada